خرید گیتار یک امر تخصصی است. منظورم اینست باید شناخت کافی با انواع گیتار و موارد مصرف آنها داشته باشید. و اگر مبتدی هستید پس حتما به یک راهنمای خرید نیاز دارید.
موسیقی علاوه بر هنر، بخش مهمی از زندگی روزمرهی ما را در بر میگیرد. از زنگ تلفن همراه شما تا موسیقیِ فیلمی که میبینید، آهنگی که با موبایل خود گوش میدهید یا حتی درون آسانسور، همه و همه با موسیقی همراه شدهاند. هنر شاخهای از زندگی انسان است که هر چقدر نسبت به آن بیتوجهی شود باز هم گذرمان به آن میافتد.
در این مقاله سعی داریم تا به افراد مبتدی که میخواهند نواختن گیتار را شروع کنند در خرید گیتار مناسب کمک کنیم. با ما همراه باشید.
موسیقی و گیتار
ریشهی موسیقی در تاریخ بشر بسیار محکم و عظیم است و گذشتگان ما همواره در شادیها و ناراحتیهایشان از نعمت موسیقی بهره بردهاند. یکی از سازهایی که از گذشتهای دور به همراه انسا بوده ساز گیتار است، البته نه به شکل کنونی.
گیتار تکامل یافتهی ساز لوت است که سرچشمهی آن اروپاست. لوت سازی بود که در ادامهی آن از دوجهت تبدیل به گیتار امروزی و عود شد. و پس از این تحول، امروز شاهد تغییرات دیگری در ساز گیتار هستیم.
از تغییرات عصر مدرن در این ساز میتوان به پیدایش گیتار الکتریک، گیتارهای هفت سیم، هشت سیم، نه سیم، دوازده سیم و غیره اشاره کرد. همچنین ساخت و متریال استفاده شده در این سازها هرسال در حال به روز شدن است و ما شاهد حضور تکنولوژی در آنها هستیم.
انواع گیتار
۱. گیتار کلاسیک:
گیتار کلاسیک با بدنهای توخالی و سیمهایی از جنس پلاستیک و فلز ساخته شده است. بدین ترتیب که س سیم بالا از فلز و سه پایین از پلاستیک ساخته میشوند. این ساز در ابتدا در اسپانیا مورد استفاده قرار میکرفت که به گیتار فلامنکو هم معروف بود. اما بعد از آن در دیگر نقاط اروپا در سبکهای کلاسیک، جز و شاخههای این سبکها مورد استفاده قرار گرفت.
۲. گیتار آکوستیک:
گیتار آکوستیک شباهت زیادی به گیتار کلاسیک دارد با این تفاوت که دستهی آن کمی باریکتر و شبیه به گیتار الکتریک ساخته میشود و جنس تمام سیمهای آن فلز است.
امروزه گیتارهایی هم با عنوان الکتروآکوستیک ساخته میشود که در بدنهی آن یک پیکاپ به کار رفته که باعث میشود بتوانید گیتار خود را به آمپلیفایر وصل کرده و از صدای آن لذت ببرید. این تکنولوژی در گیتارهای کلاسیک نیز به کار میرود.
۴. گیتار الکتریک:
گیتار الکتریک در دههی ۱۹۳۰ میلادی برای اولین بار استفاده شد. با اضافه کردن پیکاپ و یک مدار الکتریکی درون گیتار و با تغییر شکل طراحی و بدنهی آن این گیتار به تدریج درعموم بسیار محبوب شد و مورد توجه قرار گرفت.
امروزه شرکتهای مختلفی در حال تولید و ساخت گیتار الکتریک هستند که از معروفترین آنها میتوان به فندر و گیبسون اشاره کرد.
نکاتی که باید برای خرید گیتار در نظر گرفت
اگر قصد شروع یادگیری گیتار را دارید در ابتدا باید گفت که سراغ چیزی بروید که علاقه دارید. برای مثال اگر علاقهمند به سبکهای راک، جز و یا بلوز را دارید نیازی نیست که برای شروع حتما گیتار کلاسیک خریداری کنید. شما میتوانید گیتار مورد نظرتان را بخرید و به کلاس بروید. البته، اگر با گیتار کلاسیک و سبک کلاسیک شروع کنید در ادامه پایهای قویتر خواهید داشت و با خانوادههای ساز خود بیشتر آشنا خواهید بود.
خرید گیتار
از نکاتی که برای خرید گیتار در هر نوعی باید توجه کنید میتوان به این مسائل اشاره کرد:
۱. قیمت خرید:
سعی کنید قبل از خرید حتما با راهنمایی معلم خود یا تحقیق در اینترنت از قیمتها آگاه شوید. خصوصا در بازار ایران که قیمتهای آلات موسیقی به دلار محاسبه میشود.
سعی کنید نسبت به بودجهی خود با بهترین هزینه بهترین ساز را خریداری کنید. برای شروع نیازی نیست ساز گرانی تهیه کنید ولی هرجه بودجهی بیشتری داشته باشید، ساز بهتری خواهید داشت.
۲. ساخت ساز:
مواد به کار رفته در ساز بسیار مهم است. در اولین و مهمترین مورد میتوان به چوب ساز اشاره کرد. اگر برای شروع میخواهید سازی معمولی تهیه کنید به خودیه خود چون هزینهی کمتری را پرداخت میکنید پس جنس چوب شما هم معمولی خواهدبود. ولی نگران نباشید، این به معنای بد بودن ساز شما نیست.
در دومین مورد میتوان به جنس خرکها و تیونر ساز اشاره کرد. بله، جنس این دو به عمر ساز و سیمهای ساز شما کمک میکند و ممولاً از استخوان یا پلاستیک ساخته میشوند.
چند مدل گیتار کلاسیک مناسب مبتدیها
یکی از مناسبترین گیتارها برای افراد مبتدی، گیتار کلاسیک یاماها مدل C40 است. در ردهی گیتارهایی که برای آموزش استفاده میشوند، میتوان گفت این ساز امتحان خود را پس داده و سالیان سال است که مورد استقبال هنرجویان مبتدی قرار گرفتهاست.
این ساز با توجه به قیمت پایینش بسیار مناسب برای شروع یادگیری است. اما توجه داشته باشید که گیتارهای بسیار ارزانتری هم هستند ولی با توجه به کیفیت ساخت و اهمیت آن در نوازندگی، به شا توصیه میکنیم که از خرید سازهای بدون برند در حد امکان خودداری کنید.
شرکت الحمبرا یک شرکت شناخته شدهی اسپانیایی در زمینهی ساخت گیتار کلاسیک است. اگر به دنبال سازهای حرفهای و با کیفیت ساخت خوب هستید، گیتارهای شرکت الحمرا پیشنهاد خوبی برای شما است. ساخت با کیفیت این ساز با چوهای مختلف باعث شده است که صدایی بینظیر را تجربه کنید.
البته این نکته قابل توجه است که قیمت این ساز از سازهایی مثل یاماها C40 یا C70 بالاتر است. همانطور که قبلا هم گفتیم قیمت یک ساز با کیفیت ساخت آن رابطه مستقیم دارد.
چند مدل گیتار آکوستیک مناسب مبتدیها
اگر به دنبال صدایی شفاف تر و تیزتر در گیتار هستید و یا به سبکهای کانتری، بلوز و یا راک علاقهمند هستید، یک گیتار آکوستیک برای شما گزینهی خوبی است.
گیتار یاماها مدل F310 یکی از سازهایی است که با قیمتی مناسب میتوانید برای شروع انتخاب کنید. بدنهی این گیتار از چوب صنوبر ساخته شده که باعث میشود در عین سبکی، صدایی رسا و شفاف را تولید کند.
از دیگر مدلهای بهصرفه یاماها در گیتار آکوستیک، میتوان به مدل F370 اشاره کرد. این گیتار با کمی بودجهی مناسب برای شروع بسیار با صرفه است و نسبت به قیمتش کیفیت بسیار خوبی را ارائه میدهد.
این گیتار هم مانند گیتار یاماها مدل F310 از چوب صنوبر ساخته شده و بسیار سبک و خوشصدا است. این دو سری از یاماها مانند بقیهی مدلهای به صرفهی این برند بسیار محبوب هستند و کیفیت خوبی نسبت به قیمت پایینش دارند.
چند سوال متداول برای خرید گیتار
آیا گیتارهای تولید ایران گزینههای مناسبی برای شروع هستند؟
در حال حاضر چند برند دست ساز داخلی در حال تولید گیتارهای مختلفی هستند ولی برای شروع بهتر است که سازهای معروفتر و بنامتر استفاده کنید که از کیفیت آن خیالتان راحت باشد.
آیا برای شروع یادگیری گیتار الکتریک لازم است که از گیتار کلاسیک شروع به یادگیری کرد؟
خیر. لزومی در یادگیری گیتار کلاسیک در ابتدا نیست ولی در روند یادگیری شما میتواند تاثیر مثبت داشته باشد و به شما کمک کند.
آیا خرید گیتار گران قیمت در صورت داشتن بودجهی کافی برای مبتدیان به صرفه است؟
برای شروع هزینهای بیش از ده میلیون به صرفه نیست و بهتر است که با سازهای ارزانتر شروع کنید.
سخن آخر
پس در مجموع هزینهی درست و بودجهی کافی و پرس و جو از یک معلم نکاتی است که هنگام خرید ساز در ابتدا باید رعایت کرد. به یاد داشته باشید که فقط استعداد کافی نیست و فقط بخش کوچکی از روند یادگیری شما را شامل میشود. بیشترین عامل مهم در یادگیری موسیقی تکرار و تمرین است.
دیدگاهتان را بنویسید