امروز06 دی 1403

بررسی مشخصات و خرید گوشی poco m3 (پوکو ام 3)

گوشی poco m3
3.5/5 - (4 امتیاز)

نقد و بررسی گوشی poco m3: میان رده بی‌ادعای این روزهای شیائومی

روند رو به رشد قیمت گوشی در سراسر جهان حساسیت برانگیز شده است. همین موضوع باعث شده تا تولیدکنندگانی نظیر شیائومی دست بجنبانند و برای معرفی میان رده‌های اقتصادی بیش از پیش تلاش کنند. حاصل این تلاش بی وقفه توسط کمپانی شیائومی معرفی گوشی poco m3 بود که مدت زیادی از عرضه سراسری آن نمی‌گذرد.

موفقیت‌های کمپانی شیائومی در تسخیر بازار روی دور تکرار است و نام این برند در میان بهترین گوشی‌های سال 2020 به چشم می‌خورد. اما با معرفی گوشی poco m3 دیگر شکی باقی نمی‌ماند که این برند علاوه بر این که به جیب مصرف کنندگان خود به شدت اهمیت می‌دهد طرفدار کیفیت، نوآوری و به کارگیری آن در محصولات خود بوده است.

شاید کنجکاو باشید درباره قابلیت‌های ظاهری و نرم افزاری پوکو بیش‌تر بدانید؛ به ویژه اگر با بودجه محدودی قصد تعویض و خرید گوشی جدید دارد. در راهنمای خرید امروز به‌نظر بعد از جعبه گشایی این محصول جز به جز جوانب این محصول را نقد و بررسی می‌کنیم.

گوشی موبایل شیائومی مدل POCO M3

مشخصات محصول

  • ابعاد صفحه نمایش: 6.53 اینچ
  • پردازنده: Qualcomm SM6115 Snapdragon 662 هشت هسته‌ای
  • مقدار رم: 4 مگابایت
  • حافظه داخلی: 128 گیگابایت با قابلیت پشتیبانی از microSD
  • باتری لیتیوم-پلیمر با ظرفیت 6000 میلی‌آمپرساعت

گوشی موبایل شیائومی مدل POCO M3 با قابلیت نصب دو سیم کارت، به یک صفحه نمایش 5.53 اینچی مجهز است. این محصول دارای حسگر اثر انگشت و سه دوربین بوده که سنسور اصلی آن 48 مگاپیکسلی است.

یکی از نقاط قوت و متمایز این گوشی قابلیت reverse charging است که می‌توانید از باتری 6000 میلی آمپر ساعتی محصول به عنوان پاور بانک نیز استفاده کنید. ماژول عکاسی این دوربین متنوع و شامل قابلیت عکاسی HDR، قابلیت عکاسی پانوراما، پرو و شب است.

مروری بر بدنه خوش استیل شیائومی پوکو M3

استیل و بدنه پوکو M3 به معنای واقعی مطابق با روز و مدرن است. چیزی که شاید با دیدن لنزهای این محصول باعث شود تصور کنید با یک گوشی چند ده میلیونی طرف هستید!

اولین چیزی که ما را مجذوب خود می‌کند بدنه بزرگ و عریض این گوشی است. فریم اصلی محصول پلاستیکی است اما آنقدر ظریف و ماهرانه طراحی شده که تصور می‌کنید با بدنه آلومینیومی طرف هستید. البته شیائومی برای بدنه پشتی ایده بهتری ارائه کرده و در بخش خارجی از چرم مصنوعی و ترکیب پلاستیک استفاده کرده است. بنابراین در مجموع از به دست گرفتن و کار کردن با این گوشی لذت خواهید برد.

بررسی طراحی دکمه‌ها، لبه‌ها و بخش‌های جانبی

در بخش بالای محصول ورودی اسپیکر، میکروفون و هدفون قرار دارند. بخش پایینی هم نوار جداگانه‌ای برای میکروفون و محل ورودی شارژر دارد. ضمن این که یک اسپیکر دوگانه هم در نوار پایینی قرار گرفته که در محصولات میان رده کم‌تر دیده می‌شود؛ اما شیائومی با دست و دل بازی تمام در پوکو M3 گنجانده است!

بعد از لبه‌های بالا و پایین بخش‌های کناری هستند که توجه ما را جلب کردند. در یک سمت اسلات قرارگیری کارت حافظه و سیم کارت را می‌بینید که درست مقابل آن و در سمت دیگر دکمه پاور و تغییر صدا قرار داده شده است. در کل ظاهر بخش‌های مختلف تمیز و حرفه‌ای است اما شاید ریزه‌کاری و ظریف کاری‌های گوشی‌های پرچمدار امروزی را نداشته باشد.

طراحی پوکو M3 تا چه اندازه ارگونومیک است؟

اما بخش آخر در مرور بدنه به وزن و ارگونومیک بودن طراحی کل محصول اختصاص دارد. در پوکو یک باتری 6000 میلی آمپر ساعتی به کار رفته که برای یک میان رده ارزان قیمت بسیار قدرتمند و غول پیکر محسوب می‌شود. شاید این باتری باعث شود فکر کنید قرار است یک محصول سنگین و بد دست داشته باشید؛ اما شیائومی به فکر همه چیز بوده است!

معماری بدنه شیائومی پوکو M3 به خوبی مهندسی شده و با وجود باتری نسبتا سنگین همه چیز در این محصول بالانس شده به نظر می‌رسد.

لنزهای سه گانه و غول پیکر پوکو M3

طراحی لنزهای پوکو مثل بسیاری از بهترین گوشی 6 تا 7 میلیون بازار به شکل مستطیل است. در این طراحی لنزها به اندازه مستطیل پشتی بزرگ نیستند و این مستطیل تا حد زیادی ویترین این محصول محسوب می‌شوند! البته اگر خوشبین باشیم می‌توانیم این طراحی خاص در لنزها را اقدام شیائومی برای برندینگ تلقی کنیم. طراحی خاصی که می‌تواند شناسنامه گوشی‌های سری پوکو باشد.

پوکو M3 و صفحه نمایش 6.53 خیره کننده آن

6.53 اینچ ابعاد ایده آل و بزرگی برای یک میان رده 150 دلاری است که در بازار ایران با قیمت اقتصادی‌تری نسبت به گوشی‌های دیگر به فروش می‌رسد. رزولوشن صفحه نمایش این محصول Full HD+ بوده و و نسبت ابعاد تصویر 9:19.5 است.

شیائومی برای صفحه نمایش پوکو از محافظ صفحه گوریلا گلس 3 استفاده کرده است. از نظر روشنایی هم این صفحه نمایش به روشنایی 400 نیت مجهز است. این در حالی است که حداکثر نرخ روشنایی گوشی‌های پرچمدار بازار تنها 450 نیت است. این میزان روشنایی به واسطه تنظیمات نرم افزاری محصول به خوبی قابل تنظیم است.

عملکرد نرم افزاری رضایت بخش گوشی poco m3

در تولید پوکو از تراشه 8 هسته‌ای Snapdragon 662 استفاده شده و محصول به پردازنده گرافیکی Adreno 610 مجهز است. این محصول 4 گیگابایت رم دارد و حافظه داخلی آن در دو مدل 64 و 128 گیگابایت عرضه شده است.

ارزیابی این میزان رم، قدرت پردازنده و حافظه داخلی کاملا سلیقه‌ای است. برای کاربر معمولی که انتظارات خیلی زیادی از یک گوشی ندارد و قرار نیست بازی‌های سنگین با گرافیک بالا نصب کند این میزان رضایت بخش است. اما ما قابلیت‌های پخش بازی‌های محبوب را هم با این گوشی تست کرده‌ایم.

با وجود تنظیمات پیش فرض معمول در گوشی پوکو M3 به سادگی می‌توانید از بازی‌های Call of Duty و PUBG روی گوشی لذت ببرید. ویدیوهای زیادی در یوتیوب از توانایی رضایت بخش پوکو M3 در اجرای بازی‌های محبوب وجود دارد. بازی مشهور و دوست داشتنی Subway Surfers و Hill Climb 2 که گرافیک متوسطی دارند به سادگی روی این گوشی قابل اجرا هستند.

البته فاکتور مهم‌تری هم در بازی با یک میان رده وجود دارد و آن میزان تولید گرما بعد از کارکرد مداوم دستگاه است. در بازی‌های محبوب با گرافیک متوسط هیچ افزایش دمایی حتی بعد از کارکرد یک ساعته با دستگاه احساس نکردیم. به علاوه امکانات پوکو مثل قابلیت پخش صدای استریو باعث می‌شود تا بیش از پیش از بازی کردن با یک میان رده اقتصادی لذت ببرید.

اما و اگرهای عملکرد نرم افزاری پوکو M3

البته که در نقد یک میان رده ارزان قیمت قطعا نمی‌توانیم همه چیز را ایده آل و کاملا رضایت بخش توصیف کنیم. اما و اگرهایی حتی در پوکو M3 وجود دارد که شاید از نظر شما پررنگ باشد؛ اما از نظر ما برای یک گوشی در این رده قیمتی عیب بزرگی محسوب می‌شود.

یکی از این بخش‌ها رم 4 گیگابایتی محصول است که باعث می‌شود سرعت پردازش اطلاعات و مدیریت برنامه‌های در حال پخش در زمینه کمی مشکل باشد. ممکن است در این مواقع دستگاه کند شود و خلاصه در مدیریت همزمان چند اپلیکیشن زمان بیش‌تری نیاز داشته باشید.

دوربین پوکو M3، یکه تاز روزهای آفتابی و غیر آفتابی است!

ماژول لنزهای سه گانه پوکو با سنسور اصلی 48 مگاپیکسل و گشودگی دیافراگم f/1.8 تولید شده است. لنز اصلی این گوشی اولترا واید نیست اما دو سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنجش عمق در این ماژول تعبیه شده است. دوربین سلفی جلوی پوکو M3 نیز 8 مگاپیکسلی است.

کیفیت ثبت تصاویر با دوربین سلفی پوکو برای اشتراک گذاری در صفحات اجتماعی به اندازه کافی رضایت بخش است. تصاویر پرتره‌ای که با لنز سلفی این گوشی گرفتیم به اندازه کافی رضایت بخش هستند؛ البته به شرط این که در پیکسل به پیکسل عکس‌ها خیلی دقیق نشوید.

کیفیت تصاویر ثبت شده با پوکو در روزهای آفتابی کاملا ایده آل است. اما چیزی که ما را هیجان زده کرده است عملکرد رضایت بخش لنزها در ثبت تصاویر در حالت شب است. این قابلیت به سبب نرم افزار پر قابلیت دوربین پوکو است که آپشن یا گزینه‌های متعددی برای حالات مختلف تصویربرداری فراهم می‌کند. حالات مختلفی نظیر پاناروما، پرتره، حالت پرو و ...

باتری پوکو M3 در نگهداری باتری قهرمان است!

یک بار شارژ کامل باتری پوکو برای دو روز مداوم کارکرد ( 7 ساعت روشنایی مداوم و کار کردن با دستگاه) کفایت می‌کند؛ این میزان برای یک میان رده با این قیمت فوق العاده تحسین برانگیز است. شما چه فکر می‌کنید؟

ظرفیت باتری گوشی پوکو M3 برابر با 6000 میلی آمپر ساعت است و این یعنی که داخل گوشیتان یک پاور بانک قوی حمل می‌کنید. بنابراین به واسطه قابلیت reverse charging یا شارژ معکوس می‌توانید دستگاه‌های دیگر را با اتصال رابط توسط این گوشی شارژ کنید!

علاوه بر ظرفیت بالای این دستگاه، رابط کاربری MIUI شیائومی قابلیت‌های خاصی برای بهینه سازی مصرف انرژی توسط بخش‌های مختلف دستگاه دارد. بنابراین مقدار شارژ رسانی باتری برای ساعات زیادی تمدید می‌شود و می‌توانید بدون نگرانی از گوشی استفاده کنید.

یکی دیگر از مزیت‌های پوکو قابلیت شارژ سریع آن است. تنها یک ساعت زمان نیاز دارید تا باتری غول پیکر پوکو را از صفر به صد درصد برسانید و این یعنی صرفه جویی در زمان.

مروری بر کیفیت صدای خروجی در POCO M3

همانطور که گفتیم پوکو به دو اسپیکر استریو دوگانه مجهز است که در این بازه قیمتی با دیدن آن متعجب و هیجان زده خواهید شد. حتی برخی از میان رده‌های گران قیمت‌تر فاقد این اسپیکر هستند. باور می‌کنید؟

اما چیزی که در این اسپیکرها توجه ما را به خود جلب کرد کیفیت صدای خروجی و میزان بلندی آن بود. البته که جک هدفون 3.5 میلیمتری این گوشی به نظر قدیمی و از مد افتاده به نظر می‌رسد؛ اما همین جک کیفیت صدای فوق العاده‌ای به گوشتان می‌رساند.

گوشی پوکو M3 ارزش خرید دارد؟

طراحی پوکو نسل M3 به اندازه کافی به روز، امروزی و خوش فرم است که بخواهید فقط با دیدن ظاهر آن برای خریدش ترغیب شوید. اگرچه دو قابلیت NFC و لنز Ultrawide در تولید این محصول از قلم افتاده‌اند؛ اما تمام بخش‌های نرم افزاری و سخت افزاری پوکو از حد انتظار ما به عنوان یک میان رده فراتر قرار دارند. بنابراین پوکو از دیدگاه به نظر تمام آن چیزی که نیاز دارید را به عنوان یک گوشی اقتصادی دربرگرفته است.

سخن آخر

اگر در جستجو خرید گوشی میان رده و خوش قیمت در میان جدیدترین مدل‌های بازار هستید گوشی poco m3 انتخاب ویژه به نظر به شما است. گوشی بی‌ادعا اما پر از قابلیت که در این رده قیمتی ارزش خرید بالایی دارد.

امکانات نرم افزاری شامل پردازنده گرافیکی این گوشی برای امور روزمره و متوسط بسیار ایده آل است. محصول از نظر بدنه چارچوب استاندارد، فریم نسبتا بزرگ و مقاومی دارد و به یک باتری پرتوان مجهز است. باتری قدرتمندی که قابلیت شارژ معکوس سایر تجهیزات دیجیتالی را دارد.

1 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره این مقاله نظری دارید؟ بنویسید...
1 نظر