امروز12 آذر 1403

نکات مهمی که قبل از خرید آبگرمکن دیواری باید بدانید

آبگرمکن دیواری
امتیاز دهیدpost

خرید آبگرمکن مناسب با مصرف انرژی بهینه نوعی سرمایه گذاری به درازای یک عمر است! آبگرمکن‌ها از قدیمی‌ترین ابزارهای گرم کننده آب فضاهای خانگی و اداری هستند که هنوز هم طرفداران خود را دارند؛ به ویژه مدل‌های مختلف آبگرمکن دیواری که نسخه جمع و جورتر مدل‌های زمینی هستند و متناسب با فضای محدود آپارتمان‌های امروزی طراحی می‌شوند.

همه چیز در آبگرمکن‌های دیواری نسبت به گذشته بهینه شده؛ از الگوی مصرف انرژی تا ظرفیت تامین آب گرم که باعث می‌شود دمای اپتیموم آب لوله کشی در تمام ساعات روز قابل تنظیم و مطلوب باشد. ضمن این که برخلاف گذشته آبگرمکن‌ها حتی با وجود فشار اندک لوله کشی هم می‌توانند گرمای آب را حفظ کنند و به صورت خودکار تنظیم می‌شوند.

قبل از خرید آبگرمکن احتمالا سوالات زیادی ذهنتان را به خود مشغول کند. از ظرفیت و الگو مصرف انرژی تا گواهینامه‌های معتبر و استانداردهایی که محصول با آن‌ها طراحی و تولید شده است. راهنمای خرید امروز به‌نظر مروری بر تمام فاکتورهایی است که در خرید آبگرمکن دیواری مناسب به دردتان می‌خورند.

معرفی و بررسی انواع آبگرمکن دیواری

مدل پر فروش

آبگرمکن برقی جی اچ ام مدل 980B

مشخصات محصول

  • توان آبگرمکن: 2000 وات
  • حجم مخزن: 10 لیتر
  • قابلیت کارکرد با برق شهری
  • دارای سیستم جرقه‌زن خودکار

آبگرمکن برقی جی اچ ام مدل 980B از کوچک‌ترین محصولات بازار از نظر ابعاد و وزن است. این محصول با رده مصرفی انرژی A از نظر راندمان در رتبه اول ارزیابی می‌شود و برای مصارف خانگی گزینه مناسبی است.

تمام فاکتورهای ایمنی در طراحی آبگرمکن‌های جی اچ ام رعایت شده است. شیر اطمینان فشار در این محصول به افزایش فشار داخلی دستگاه حساس است و به صورت خودکار مقادیر مایع یا گاز را خارج می‌کند.

آبگرمکن دیواری بوتان مدل B4118 Turbo

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • حجم مخزن: ۱۸ لیتر
  • قابلیت کارکرد با گاز شهری و گاز مایع
  • مجهز به سیستم ماژولار

آبگرمکن دیواری B4118 Turbo محصول جدیدی از شرکت صنعتی بوتان و یک محصول کاملا حرفه‌ای است. این آبگرمکن به نسل چهارم آبگرمکن دیواری بوتان شهرت دارد. این محصول دارای ابعاد جمع و جوری است و مخزن آن ۱۸ لیتر ظرفیت دارد. همچنین مجهز به یک دودکش با قطر ۱۵ سانتی‌متر است و مقاومت بالایی در برابر رسوب آب دارد. از دیگر ویژگی‌های این آبگرمکن می‌توان به سیستم ایمنی کلید حرارتی و کلاهک تعدیل اشاره کرد.

این آبگرمکن دارای قابلیت کنترل هوشمند شعله است و از سیستم ماژولار بهره می‌برد. به‌علاوه، هم با گاز شهری هم با گاز مایع قابل استفاده است. از این محصول می‌توانید در واحدهای تجاری، اداری و مسکونی استفاده کنید. مبدل حرارتی این آبگرمکن دارای عمر طولانی است و می‌توانید آن را در مناطق سردسیر هم استفاده کنید.

آبگرمکن دیواری لرد مدل TK-50

مشخصات محصول

  • حجم مخزن:‌ ۵۰ لیتر
  • مجهز به سیستم جرقه‌زن خودکار
  • قابلیت کارکرد با گاز شهری و گاز مایع

آبگرمکن دیواری لرد مدل TK-50 امکان گرم شدن آب در کمترین زمان ممکن را برای شما فراهم می‌کند. جنس بدنه این آبگرمکن از استیل ضد زنگ با کیفیت بالا است. حداقل فشار آب لازم برای راه‌اندازی این آبگرمکن ۰/۱ بار است و این محصول قادر است با فشار کم آب هم کار کند.

این محصول دارای مخزنی با ظرفیت ۵۰ لیتر است. همچنین مجهز به سیستم جرقه‌زن خودکار بوده و شما می‌توانید شعله آن را تنظیم کنید. از دیگر ویژگی‌های این آبگرمکن می‌توان به امکان تنظیم دمای آب و میزان آب خروجی با استفاده از شیر تنظیم دما و آب خروجی اشاره کرد. این محصول مجهز به سیستم ایمنی کلید حرارتی است که روی مبدل قرار دارد. به‌علاوه، دارای قابلیت کنترل هوشمند شعله و شمعک دائمی است.

آبگرمکن برقی یا گازی؟ کدام بهتر است؟

تفاوت اصلی آبگرمکن‌ها منبع تامین انرژی آن‌ها است. در مدل‌های گازی انرژی از گاز شهری تامین می‌شود و با توجه به خطراتی که ممکن است بالا و پایین شدن فشار گاز ایجاد کند یک ترموستات جهت تنظیم دما دارند.

اما این روزها اکثر آبگرمکن‌ها به صورت برقی تولید می‌شوند که خطرات مدل‌های گازی را ندارند. مدل‌های برقی از چند جهت نسبت به آبگرمکن‌های دیواری گازی برتری دارند:

  • با آبگرمکن برقی در هر موقعیت و حتی بدون دسترسی به لوله کشی گاز شهری می‌توانید از نعمت آب گرم بهره مند شوید.
  • مدل‌های برقی ایمنی بیش‌تری دارند و خطر انفجار آبگرمکن دیواری گازی را ندارند.
  • آبگرمکن دیواری برقی بدون دودکش است و حجم کمی از فضا را اشغال می‌کند.
  • در بسیاری از مدل‌های آبگرمکن دیواری مخزن دار قطعات قدیمی نظیر شمعک حذف شده و جرقه زنی به صورت خودکار صورت می‌گیرد.

آشنایی با سیستم جرقه زن خودکار آبگرمکن‌ها

این روزها کم‌تر آبگرمکنی با شمعک تولید می‌شود و اکثر مدل‌ها با سیستم جرقه زن داخلی تولید می‌شوند. مدل‌های بدون شمعک تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به مدل‌های قدیمی دارند. شاید هنوز هم بتوانید مدل‌های شمعک دار را در آبگرمکن‌های زمینی پیدا کنید اما مدل‌های آبگرمکن دیواری به محض باز شدن و بدون نیاز به شمعک آب را گرم می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین مزایای سیستم جرقه زن خودکار در آبگرمکن‌ها کاهش مصرف انرژی است. خیلی از آبگرمکن‌های دیواری شمعک دائمی دارند که خاموش شدن آن نشانگر عیب داخلی دستگاه است؛ اما در آبگرمکن‌های دیواری بدون شمعک سیستم جرقه زن به صورت خودکار و هر زمان که مصرف کننده آب را باز کند روشن می‌شود. این یعنی یک عمر صرفه جویی در هزینه‌ها و افزایش ماندگاری قطعات محصول!

آبگرمکن دیواری مخزن دار یا بدون مخزن؟ کدام بهتر است؟

شاید در نگاه اول به خیلی از ویژگی‌های تخصصی یک آبگرمکن توجه نکنید؛ اما برخی از این شاخصه‌ها به صورت مستقیم روی کارایی محصول و میزان مصرف انرژی اثر دارند؛ مثلا با مخزن یا بدون مخزن بودن آبگرمکن دیواری.

اکثر منازل و ادارات مصرف کننده آبگرمکن‌های دیواری مخزن دار هستند که به صورت دائمی آب را گرم می‌کند. منظور از مخزن ظرفیت آبی است که باعث می‌شود آب گرم همیشه به صورت ذخیره وجود داشته باشد. اگرچه از نظر مصرف کننده این قابلیت مثبت ارزیابی می‌شود اما تاثیر زیادی روی مصرف آب و برق ماهانه دارد.

در مدل‌های بدون مخزن همه چیز برای کاهش مصرف انرژی بهره وری بیش‌تر برنامه ریزی شده است. با این حال ممکن است به دلیل عدم وجود مخزن در آبگرمکن در صورتی که بخش‌های مختلف منزل از آب گرم استفاده شود در برخی از مواقع دمای آب افت کند.

ظرفیت آبگرمکن دیواری و تاثیر آن بر الگو مصرف

یکی از فاکتورهایی که به صورت مستقیم با میزان بازدهی محصول و رقم قبض آب و برق منزل ارتباط دارد ظرفیت آبگرمکن دیواری است. این ظرفیت معمولا بر حسب لیتر بر دقیقه بیان می‌شود که البته با حداقل میزان آب ورودی به دستگاه مرتبط است.

یکی از فاکتورهایی که در طراحی آبگرمکن‌های امروزی به کاهش مصرف کمک کرده امکان تنظیم دبی آب است. مثلا اگر دبی راه انداز آبگرمکن 2 لیتر بر دقیقه است شما به عنوان مصرف کننده می‌توانید با استفاده از تنظیمات محصول این مقدار را تغییر دهید.

این موضوع به صورت مستقیم بر مصرف آب و برق تاثیر می‌گذارد؛ به ویژه اگر آبگرمکن مخزن دار باشد و در طول روز بین 30 تا 50 گالن آب را ذخیره سازی کند. بنابراین می‌توانید با تنظیم میزان دبی آب مقدار آبی که در طول روز نیاز دارید را برای گرم شدن به سمت آبگرمکن دیواری هدایت کنید.

اهمیت دودکش در خرید آبگرمکن‌های دیواری

دودکش از گذشته در ساز و کار آبگرمکن‌ها وجود داشته؛ اما طراحی آن دچار تغییر شده و ساختارهای متفاوتی بدان افزوده شده است. هنوز هم مدل‌های دودکش دار با همان قطر دودکش در بازار تولید می‌شوند و استفاده از آن‌ها با خطرات گازگرفتگی و حریق همراه است.

تولیدکنندگان برای کاهش ریسک گازگرفتگی در مسیر خروج دودکش از فن استفاده می‌کنند. این فن‌ها آلاینده‌های ابگرمکن‌ها را به شکل موثر به سمت بیرون هدایت می‌کنند. بنابراین شاید بد نباشد در خرید آبگرمکن به قطر دودکش و برخورداری آن از سیستم فن توجه داشته باشید.

سخن آخر

آبگرمکن دیواری نسخه جمع و جورتر مدل‌های زمینی با امکانات متنوع‌تر است. مدل‌های دیواری در دو نوع برقی و گازی تولید می‌شوند و بسیاری از آن‌ها به سیستم جرقه زن خودکار برای کاهش مصرف انرژی مجهز شده‌اند.

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در خرید آبگرمکن باید در نظر داشته باشید توان دستگاه، حجم مخزن، نوع سوخت و نوع دودکش و نحوه رفع آلاینده‌های دستگاه است. کدام محصول انتخاب شما برای مصارف خانگی و اداری است؟

3 نظر

  1. saghi پاسخ

    به نظرم در حال حاضر آبگرمکن ایران شرق حرف اول رو در کیفیت میزنه . مدل 3020 فوق کم فشار با لوله های تمام مس و 17 لیتر در دقیقه ظرفیت آبدهی

  2. جهانی پاسخ

    سلام.دوستان ابگرمکن بوتان در یک کلمه مزخرف.گول اسم را نخورید.کیفیت قبل و پکیج قدیم یه مساله دیگه است.مارکهای دیگه بخرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره این مقاله نظری دارید؟ بنویسید...
3 نظر