کارت گرافیک اکسترنال (eGPU) عالی هستند با استفاده از این محصولات میتوانید گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ خود را به طور قابل توجهی افزایش میدهند. اما آیا این محصولات در مقابل پردازندههای گرافیکی داخلی قدرت کافی دارند؟ واقعاً چقدر می توان از این محصولات انتظار عملکرد مناسب داشت داشت؟ در این مطلب از بهنظر قصد داریم شما را با کارت گرافیک اکسترنال آشنا کنیم. اگر قصد خرید بهترین کارت گرافیک اکسترنال را دارید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
معرفی پرفروش ترین کارت گرافیک اکسترنال بازار
مشخصات محصول
- سرعت حافظه (گیگابیت بر ثانیه): ۱۵ گیگابیت بر ثانیه
- نسخه OpenGL: ۴.۶
- باس رابط: ۱۹۲ بیت
- نوع حافظه: GDDR۶
- تعداد فن: دو عدد
- مقدار حافظه: ۱۲
- قدرت بالا
- صدای کم
- سرعت و عملکرد مناسب
کارت گرافیک « Dual GeForce RTX 3060 V2 OC Edition » شرکت ایسوس ۱۲ گیگابایت حافظه از نوع GDDR6 داشته و کارت گرافیکی مناسب برای سیستمهای خانگی است. این کارت گرافیک اکسترنال از طریق رابط PCI Express 4.0 به کامپیوتر متصل میشود و پردازشهای گرافیکی را با سرعت و دقت بالا انجام میدهد. یک درگاه خروجی HDMI، سه DisplayPort برای این مدل از کارت گرافیک اکسترنال ایسوس در نظر گرفته شده است. با استفاده از این درگاهها میتوانید سیستم خود را به اغلب نمایشگرهای موجود در بازار متصل کنید. این کارت گرافیک از نسخه 4.6OpenGL پشتیبانی میکند.
مشخصات محصول
- رزولوشن تصویر: ۷۶۸۰x۴۳۲۰
- باس رابط: ۳۸۴ بیت
- نوع حافظه: GDDR۶X
- رابطها: PCI Express ۴.۰
- تعداد فن: سه عدد
- مقدار حافظه: ۲۴
- سرعت بالا
کارت گرافیک گیگابایت مدل GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G با مشخصات منحصر به فرد یکی دیگر از بهترین کارت گرافیکهای اکسترنال است. این محصول ۲۴ گیگابایت حافظه از نوع GDDR۶X دارد و محصولی مناسب برای سیستمهای خانگی است. کارت گرافیک اکسترنال گیگابایت از طریق رابط PCI Express ۴.۰ به کامپیوتر متصل میشود. کارت گرافیک گیگابایت مدل GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G دارای مجهز به سه عدد پورت DisplayPort و یک عدد پورت HDMI است.
مشخصات محصول
- حداقل منبع تغذیه مورد نیاز: ۳۳۰ وات
- نسخه OpenGL: ۴.۵
- خنک کننده: Radeon CHILL
- باس رابط: ۲۵۶ بیت
- نوع حافظه: GDDR۵
- رابطها: PCI Express ۳.۰
- تراشه: Radeon RX۵۸۰
- مقدار حافظه: ۸
- قدرت بالا
- فن قوی
کارت گرافیک RX580 شرکت ایکس اف ایکس محصولی مناسب برای انجام کارهای مهندسی، بازی های روز دنیا و … است. این کارت گرافیک یکی از بهترین و کم مصرفترین محصولات موجود در بازار است. این محصول در محیط بایوس ۲ حالت دارد که می توانید بر اساس نیاز خود کارت گرافیک را تنظیم کنید. کارت گرافیک RX 580-8GB مجهز به 8 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5 است و از رزولوشن 2160 × 4096 پیکسل پشتیبانی میکند. پشتیبانی از OpenGL 4.5 و DirectX 12 از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این کارت گرافیک است. یک درگاه HDMI و یک درگاه DVI-D و سه درگاه DisplayPort برای این محصول در نظر گرفته شده است. کارت گرافیک RX 580-8GB مجهز به تراشه Radeon RX 580 است که فرکانس آن برابر 1388 مگاهرتز است. این کارت گرافیک از طریق رابط PCI Express 3.0 به کامپیوتر متصل میشود.
مشخصات محصول
- سرعت حافظه (مگاهرتز): ۱۹۲.۰۰۰ مگاهرتز
- رابط حافظه: ۱۲۸ بیت
- حداقل منبع تغذیه مورد نیاز: ۳۰۰ وات
- باس رابط: ۱۲۸ بیت
- نوع حافظه: GDDR۶
- رابطها: PCI Express ۳.۰
- مقدار حافظه: ۴
- سرعت و قدرت بالا
کارت گرافیک اینو تیری دی مدل GEFORCE GTX 1650 GDDR6 TWIN X2 با مشخصات منحصر به فرد یکی دیگر از بهترین کارتهای گرافیک اکسترنال است. این محصول ۴ گیگابایت حافظه از نوع GDDR۶ دارد و فرکانس موثر آن ۱۴۸۵ مگاهرتز است. این کارت گرافیک از طریق رابط PCI Express ۳.۰ به کامپیوتر متصل میشود. یک عدد پورت DisplayPort برای این محصول در نظر گرفته شده است. منبع تغذیه کارت گرافیک اینو تیری دی مدل GEFORCE GTX 1650 GDDR6 TWIN X2 حداقل ۳۰۰ وات است.
مشخصات محصول
- رابطها: PCI Express ۳.۰
- خنک کننده: هیتسینک و پایپ و فن
- نوع حافظه: GDDR۶
- باس رابط: ۲۵۶ بیت
- قدرت بالا
- فن قوی
کارت گرافیک گیگابایت مدل AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G یکی از قویترین و بهترین کارت گرافیک های اکسترنال موجود در بازار است. این محصول برای راه اندازی به حداکثر ۷۵۰ وات نیرو لازم دارد. سه عدد درگاه DisplayPort و سه عدد درگاه HDMI برای این کارت در نظر گرفته شده است. همچنین این کارت گرافیک دارای یک پورت mini DisplayPort و یک پورت Mini HDMI است. حافظه کارت گرافیک کارت گرافیک گیگابایت مدل AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G از نوع GDDR۶ بوده که فرکانس موثر آن ۱۴۰۰۰ مگاهرتز است.
آشنایی با کارت گرافیک اکسترنال
در این قسمت سعی داریم تمامی نکات لازم برای آشنایی با کارت گرافیک اکسترنال را بررسی کنیم:
نحوه کار کارت گرافیک اکسترنال
در بیشتر موارد، GPU اکسترنال به یک داک متصل است. داک GPU یک پورت PCIe برای کارت گرافیک ومعمولاً یک کابل Thunderbolt یا USB-C برای اتصال به کامپیوتر دارد.
استفاده از داک به سادگی نصب کارت، نصب درایورها، راه اندازی مجدد و نصب هر نرم افزار سفارشی است. (البته تجربه شما بسته به سخت افزار شما متفاوت خواهد بود.)
بعد از راه اندازی و نصب کارت، کامپیوتر درخواستهای گرافیکی را بهجای GPU پیشفرض ارائهشده با کامپیوتر، به کارت گرافیک اکسترنال هدایت میکند. در تئوری، این فرآیند عملکرد گرافیکی بهتری را برای شما به ارمغان می آورد، زیرا در کل لپ تاپ ها قدرت پردازش گرافیکی زیادی ندارند. (به طور کلی می توانید از یک GPU اکسترنال برای کامپیوتر خود نیز استفاده کنید، اما این محصولات برای لپ تاپها بسیار رایج تر هستند). استفاده از کارت بزرگتر و قدرتمندتر عملکرد گرافیکی بهتری به شما میدهد.
عملکرد کارت گرافیک اکسترنال
متاسفانه، استفاده از یک کارت گرافیک اکسترنال عملکردی مشابه کارت گرافیکهای داخلی ندارند. یعنی قدرت آنها کمتر از GPU های داخلی است. عملکرد این محصولات حدود 10 تا 15 درصد کمتر از کارتهای داخلی است. این مسئله چندان مهمی نیست، به خصوص با توجه به ظرفیت هیولایی آخرین کارتهای گرافیکی پیشرفته که امروزه میتوانید بخرید.
اگر میخواهید آخرین عناوین AAA را با تنظیمات فوقالعاده اجرا کنید، ممکن است راهاندازی GPU لپتاپ خارجی این کار را برای شما انجام ندهد. این بدان معنا نیست که GPU خارجی عملکرد گرافیکی لپ تاپ شما را بهبود نمی بخشد. قطعا بهتر میشود اما ممکن است دستاوردها آنقدر که فکر میکنید تغییر دهنده بازی نباشند.
به طور کلی لپ تاپها قدرت گرافیکی بالایی ندارند. لپ تاپهایی که از این نظر قدرتمند هستند احتمال قبلاً یک GPU یکپارچه دارند که نیاز به GPU خارجی را نفی میکند. علاوه بر این، در حالی که یک پورت PCIe میتواند اطلاعات زیادی را به سرعت انتقال دهد، حتی آخرین پورتهای Thunderbolt و USB-C نیز نمیتوانند با این نرخ داده مطابقت داشته باشند.
لپتاپی که برای راهاندازی eGPU خود استفاده میکنید نیز اهمیت زیادی دارد. اگر از یک لپتاپ قدیمی استفاده میکنید و امیدوار هستید که مثلا با وصل کردن یک RTX 3070 eGPU گرافیک آن به طور قابل توجه بیشتر شود سخت در اشتباه هستید. اما اگر یک لپتاپ مدرن با CPU مناسب دارید (مثلاً از سه سال گذشته یا بیشتر)، به احتمال زیاد یک eGPU تجربه بهتر هنگام بازی در اختیار شما قرار میدهد.
داکهای GPU (باکس کارت گرافیک اکسترنال)
اگرچه یک داک GPU اکسترنال اساساً فقط یک قطعه کوچک از مادربرد با یک درگاه PCIe و یک سیم رابط است، اما معمولا قیمت بالایی دارد. برخی از داکها فقط با برندهای خاصی از لپتاپها سازگار هستند، به این معنی که اگر یک لپتاپ جدید تهیه کنید، دیگر نمیتوانید از داک استفاده کنید و این هزینه دیگری است که باید در نظر گرفت. از طرف دیگر، بسیاری از لپتاپهایی که به طور رسمی برای کار با یک داک کارت گرافیک اکسترنال خاص تایید نشدهاند، به خوبی کار میکنند. این امر هم ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند.
سوالات متداول
با وجود معایبهای مختلف، کارت گرافیک اکسترنال عملکرد لپ تاپ یا کامپیوتر شما را بهبود میبخشد. با وجود یک GPU اکسترنال عملکرد گرافیکی بهتری خواهید داشت. همچنین این کارت گرافیک ها بهترین کارت گرافیک برای بازی های سنگین یا برنامههای سنگین مهندسی است. بسیاری از شواهد نشان می دهد که پردازندههای گرافیکی خارجی قدرت گرافیکی را افزایش میدهند. دشوار است که دقیقاً بگوییم GPU خارجی چقدر قدرت گرافیکی را تقویت میکند. با این حال، اگر لپتاپ شما نمیتواند بازی خاصی را اجرا کند و واقعاً میخواهید آن را اجرا کنید، یک کارت گرافیک خارجی راهحل مناسبی است. یک کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ واقعا می تواند تفاوت ایجاد کند! یک هشدار برای دارندگان مک M1. اپل قابلیت eGPU را برای جدیدترین سخت افزار خود حذف کرده است، بنابراین نمیتوانید عملکرد M1 Mac خود را با یک eGPU بهبود ببخشید.
هر بار که از eGPU استفاده میکنید نیازی به داشتن ورودی Thunderbolt 3 نیست. اگر لپتاپ شما از چنین رابط سختافزاری پشتیبانی نمیکند، میتوانید از کارت گرافیکی استفاده کنید که از USB-C پشتیبانی میکند.
کارت گرافیک اکسترنال برای کار با لپ تاپ شما ساخته شده است. با استفاده از یک رابط سخت افزاری سازگار به لپ تاپ شما متصل می شود. این کار به شما امکان می دهد یک صفحه نمایش گرافیکی قدرتمند داشته باشید. اکثر لپ تاپ ها در حال حاضر با یک کارت گرافیک خارجی با کمک چندین پورت سازگار هستند. این رابطها میتوانند بلوتوث، VGA یا حتی پورت Thunderbolt 3 باشند. بنابراین نصب کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ مشکلی ندارد. آیا با خرید یک کارت گرافیک اکسترنال عملکرد گرافیکی کامپیوتر بهتر میشود؟
چه تفاوتی بین eGPU و eGFX وجود دارد؟
آیا می توانم از eGPU بدون Thunderbolt استفاده کنم؟
آیا می توانم کارت گرافیک اکسترنال را روی لپ تاپ نصب کنم؟
سخن آخر
اگر قصد دارید گرافیک لپ تاپ یا کامپیوتر خود را ارتقا دهید میتوانید از یک کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنید. با نصب این کارت گرافیکی خارجی گرافیک کامپیوتر به طور قابل توجهی افزایش مییابد و شما میتوانید به راحتی بازیهای سنگی یا برنامههای گرافیکی را اجرا کنید. کارت گرافیک های اکسترنال در دسته بهترین کارت گرافیک برای بازی هستند. در این مطلب از بهنظر سعی کردیم تمامی نکاتی که لازم است برای خرید کارت گرافیک اکسترنال بدانید را بررسی کنیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید تجهیزات جانبی خوبی برای کامپیوتر یا لپ تاپ خود خریداری کنید.
دیدگاه و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید