امروز06 اردیبهشت 1403

مشخصات و قیمت ویلچر برقی و ساده (11 مدل عالی)

خرید ویلچر
5/5 - (2 امتیاز)

راهنمای تخصصی خرید ویلچر ارتوپدی و برقی

برای آن دسته از افرادی که دست‌های آن‌ها به جای پاها پستی و بلندی زمین را تجربه می‌کنند ویلچر یعنی همه زندگی! ویلچر پای دوم یا همسفر اصلی تمام معلولان و کسانی است که به هر دلیلی نظیر ضعف اندام حرکتی قادر به ایستادن نیستند یا به پشتیبانی از ویلچر برای پیاده‌روی‌های طولانی نیاز دارند.

دیر یا زود ممکن است هر خانواده‌ای به استفاده از ویلچر به عنوان جایگزین راحت‌تر و سریع‌تر عصا نیاز پیدا کند. ویلچرها انواع و اقسام مختلفی دارند و اخیرا قابلیت‌هایی نظیر حمل و نقل آسان، فشرده‌سازی در مسیر و حتی امکان تبدیل به برانکارد یا تختخواب هم به آن‌ها اضافه شده است. اما مهم‌تر از هر چیز این ویژگی‌های ساختاری، تنظیمات و راحت ویلچر است که برای معلولان اهمیت دارد.

در راهنمای خرید امروز به‌نظر و جهت تسریع در خرید قصد داریم لیستی از انواع ویلچر و قابلیت‌های هر یک را به صورت تخصصی بررسی کنیم. در ادامه نیز به مرور تعدادی از محصولات پرفروش و محبوب بازار را با تکیه بر تجربیات کاربران می‌پردازیم.

معرفی و بررسی انواع ویلچر ساده و برقی

ویلچر حمام ارتوپدی یکتا تجهیز البرز مدل YTA-1805U

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

برای مصارف عمومی استفاده از ویلچرهای ارتوپدی ارتوپدی توصیه می‌شود. صندلی حمام یکتا تجهیز البرز از انواع ویلچرهای ارتوپدی استاندارد است که به صورت تاشو تولید شده و طراحی آن علاوه بر استفاده روزمره، خاص استفاده در حمام است.

وزن این ویلچر 18.5 کیلوگرم بوده و نشیمنگاه آن با لگن طراحی شده است.

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: آلومینیوم
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

ابعاد و طراحی خاص ویلچر مدل FS804LABJP تحرک بدن را به حداقل می‌رساند و برای مصارف روزمره مناسب است. طراحی این محصول کمی متفاوت بوده و مشابه با یک صندلی معمولی است. بنابراین وزن کم‌تری نسبت به ویلچرهای ارتوپدی معمول دارد و جابجایی آن راحت‌تر خواهد بود.

پرفروش‌ترین مدل

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

مدل 809 یک ویلچر معمولی با استانداردهای روز دنیا است که به صورت تاشو طراحی می‌شود. این ویلچر 17 کیلوگرمی تا 100 کیلوگرم وزن را تحمل می‌کند و با توجه به قیمت و امکانات، ارزش خرید بالایی دارد.

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: آلومینیوم
  • کمربند ایمنی: دارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): دارد
نقاط قوت
  • قابلیت تنظیم سرعت در 5 حالت مختلف
  • سرعت شارژ بالا

مدل‌های برقی کامل‌ترین ولچرهایی هستند که با طراحی ویژه و برای در سطوح مختلف معلولیت تولید می‌شوند. وزن کل ویلچر برقی یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در پیشران آن تاثیر بسزایی دارد. در  ویلچر برقی مونوچیر مدل 12F250 از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده که علاوه بر زیبایی ظاهری و استحکام، باعث شده تا این محصول با وجود موتور 26 تنها کیلوگرم وزن داشته باشد.

ویلچر مونوچیر با دو موتور و توان 250 وات طراحی شده و ناحیه ساعد آن قابل تنظیم است. تنظیم ارتفاع زیر ساعد باعث می‌شود تا بتوانید علاوه بر جلو از ناحیه کنار صندلی هم برای سوار شدن روی صندلی استفاده کنید.

ویلچر آزمد مدل AZ863LA

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: آلومینیوم
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

بدنه ویلچر آزمد مدل AZ863LA از جنس آلومینیوم بوده و سطح نشیمنگاه آن با پارچه برزنت پوشیده شده است. برای توقف آسان این ویلچر دو ترمز اهرمی و دستی پیش‌بینی شده و محل پا و ساق پا متحرک هستند. این ویلچر مشابه با اکثر ویلچرهای ارتوپدی به صورت تاشو طراحی شده و بدنه نسبتا سبکی دارد.

رولیتور اکسیر کد 640

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: آلومینیوم
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

رولیتورها جایگزین سبک انواع ویلچر هستند که به عنوان نیرو کمکی به حرکت و پیاده‌روی ساده‌تر افراد کم‌توان ( و نه ناتوان) کمک می‌کنند. رولیتور اکسیر با وزن 9 کیلوگرمی از مدل‌های حرفه‌ای برای توانبخشی سالمندان است و یک نشیمنگاه نرم و راحت برای استراحت موقت دارد.

چهار چرخ سبک به کار رفته در این رولیتور حداکثر تعادل ممکن را برای افراد سالمند و کم‌توان به ارمغان می‌آورد.

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

پوشش بدنه نیکل کروم و طوقه اسپرت باعث شده تا در ویلچر مدل 809c با طراحی فوق حرفه‌ای برای مصارف روزمره روبرو باشیم. ناحیه نشیمنگاه و تکیه‌گاه این ویلچر با پارچه برزنت تقویت شده و در لبه‌های اتصال آن از تسمه‌های فلزی استفاده شده که مقاومت این محصول را برای تحمل وزن بالاتر افزایش داده است.

ویلچر مدعیسی مدل IR101

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

در طراحی لاستیک و بدنه ویلچر مدل IR101 از باکیفیت‌ترین مواد اولیه استفاده شده که باعث می‌شود بدنه و تکیه‌گاه این محصول مقاومت بیش‌تری داشته باشد. پشتی این ویلچر به سادگی تا می‌شود تا حمل و نقل محصول راحت‌تر باشد. پدال و پایه‌های به کار رفته در این محصول از جنس پلی کربنات است که علاوه بر مقاومت بیش‌تر، وزن کم‌تری دارند.

ویلچر ورمیرن مدل Eclips Plus

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: دارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

ویلچر ورمیرن کامل‌ترین صندلی چرخدار ارتوپدی است که می‌توانید برای افراد معلول، سالمند و ناتوان استفاده کنید. پشتی و تکیه‌گاه این ویلچر از برزنت مقاوم تولید شده و قابل شستشو است. چرخ‌های جلو و عقب هم تیوبلس هستند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را پنچرگیری کنید.

برای ایمنی بیش‌تر سرنشین یک کمربند ایمنی هم مشابه با ویلچرهای برقی طراحی شده که برای استفاده در سطوح شیب‌دار پیشنهاد می‌شود.

ویلچر دایان تجهیز مدل بادی

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: ندارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد

بعد از خرید ویلچر، این صندلی جادویی به دست و پای افراد ناتوان یا کم‌توان تبدیل می‌شود و بنابراین امکانات و امنیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.  ویلچر دایان تجهیز مدل بادی از محصولات پرفروش استیل با بدنه تاشو بوده که برای مصارف ارتوپدی طراحی شده است. تکیه‌گاه و نشیمنگاه این محصول با چرم پوشیده شده و حدود 15 کیلوگرم وزن دارد.

مشخصات محصول

  • جنس بدنه: استیل
  • کمربند ایمنی: دارد
  • اهرم کنترل سرعت و عقب و جلو رفتن (جوی استیک): ندارد
نقاط قوت
  • قابلیت تحمل وزن تا 130 کیلوگرم

برندهای ایرانی محصولات باکیفیتی را در رقابت با برندهای گران قیمت بازار طراحی و عرضه کرده‌اند. ویلچر مدل IR201 با پایه و پدال‌های پلی‌کربنات تولید شده و کفی و پشتی برزنتی آن مقاومت بالایی دارد. برای کنترل ایمن این صندلی یک ترمز دستی و یک ترمز اهرمی پیش‌بینی شده و هدایت صندلی با توجه به وزن آن برای سرنشین ساده‌تر خواهد بود.


با ویلچرها چرخ زندگی بهتر می‌چرخد!

استفاده از ویلچر فقط مخصوص افراد ناتوان نیست. افراد کم‌توان و کسانی که از دردهای موقت و ضعف بدنی رنج می‌برند ممکن است به صندلی چرخ‌دار برای انجام امور روزمره خود نیاز داشته باشند. مهم‌تر این که در برخی از ویلچرهای امروزی چارچوب محصول از یک صندلی ساده خارج شده و از آن‌ها حتی در سرویس بهداشتی و به عنوان نشیمنگاه هم می‌توانید استفاده کنید.

اکثر ویلچرها از جنس استیل یا آلومینیوم تولید می‌شوند و در مدل‌های برقی امکان تغییر شیب و زاویه تمام بخش‌ها به سادگی فراهم شده است.

کیفیت بدنه و وزن سبک دو ویژگی مهمی هستند که اکثر مصرف‌کنندگان در خرید ویلچر دنبال می‌کنند. معیارهایی که باعث می‌شود هم چرخ ویلچر بهتر بچرخد و هم چرخ زندگی افراد سالمند، معلول و کم‌توان!

آشنایی با کاربرد انواع ویلچرهای طبی

ویلچرها در مدل‌‌های ساده تا برقی و تخصصی‌تر تولید می‌شوند و هر یک بسته به میزان معلولیت و ناتوانی افراد کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه با هر یک از ویلچرهای بازار و امکانات آن‌ها آشنا می‌شوید:

ویلچرهای ساده و ارتوپدی برای مصارف عمومی

اکثر کسانی که از معلولیت یا ناتوانی اندام‌های حرکتی رنج می‌برند مدل‌های ساده ارتوپدی را به ویژه برای خرید اول ترجیح می‌دهند. مدل ساده به دو چرخ مجهز است و فرد به صورت مکانیکی و با صرف انرژی باید چرخ را به حرکت درآورد. مدل‌های ساده بسته به نوع نشیمن، جنس چرخ و محل قرارگیری پا قیمت متنوعی دارند.

ویلچرهای لگن‌دار برای مصارف تخصصی‌تر

مدل لگن‌دار کاربرد عمومی ندارد و بسته به پیشنهاد پزشک استفاده می‌شود. در این مدل در سطح نشیمنگاه یک لگن یا مخزن قرار گرفته تا فرد نیازی به جابجایی مداوم برای استفاده از سرویس بهداشتی نداشته باشد.

ویلچرهای برانکاردی مخصوص بیمارستان‌ها

این نوع ویلچرها معمولا سبک و تاشو هستند و در مواقع لزوم به برانکارد تبدیل می‌شوند. اکثر ویلچرهای برانکاردی در محیط بیمارستان و برای افراد معلول یا ضایعه نخاعی کاربرد دارند.

ویلچرهای برقی با امکانات متنوع‌تر

کامل‌ترین ویلچرهای بازار از نوع برقی هستند که تمام بخش‌های آن متناسب با نیاز فرد شخصی‌سازی می‌شود.

راهنمای تخصصی خرید ویلچر برقی

همانطور که گفتیم ویلچرهای برقی کامل‌ترین مدل بازار هستند که هم سرعت حرکت بالاتری دارند و هم برای حرکت نیازی به انرژی مکانیکی ندارند.

در خرید ویلچر برقی به چند نکته مهم و کاربردی توجه داشته باشید:

تخمین میزان تحرک فرد و فضای مورد نیاز

ساختار ویلچرهای برقی نسبت به ویلچر ساده بسیار پیچیده‌تر و بزرگ‌تر است. بنابراین قبل از خرید باید دو فاکتور میزان تحرک و فضایی که توسط دستگاه اشغال می‌شود را به خوبی بررسی کنید.

برای مصارف خانگی و محدود شاید تنها نیاز فرد امکان تغییر ارتفاع و شیب صندلی و نشیمنگاه باشد. در این صورت باید پهنای صندلی، بازه تغییر ارتفاع و محل استراحت دست و ساعد را بررسی کنید.

با توجه به فضای زیادی که ویلچر برقی در منزل اشغال می‌کند لازم است به قابلیت فشرده‌سازی و تا شدن آن تا 360 درجه توجه کنید.

بررسی قدرت موتور و سرعت ویلچر برقی

موتور مدل‌های برقی در چرخ جلو، میانی یا عقب قرار دارد. محل قرار گیری موتور روی نحوه حرکت ویلچر و کنترل آن توسط کاربر تاثیر می‌گذارد. به طور معمول اکثر کاربران از ویلچرهای برقی که نیروی محرکه آن‌ها در چرخ میانی قرار گرفته استقبال می‌کنند.

ویلچرهایی که موتور آن‌ها در چرخ جلو قرار گرفته کم‌ترین سرعت و شتاب را دارند؛ اما در عوض ثبات آن‌ها برای حرکت در مسیر ناهموار و لغزنده بالاتر است.

کوسن، تشک و پشتی ویلچر برقی

تشک و کوسن‌های انواع ویلچر ممکن است از جنس فوم، گاز یا ژل باشد. هر یک از این موارد از نظر راحتی و ماندگاری در طولانی‌مدت مزایای خاص خود را دارند که پیشنهاد می‌کنیم در این مورد طبق مشورت با فروشنده خرید خود را نهایی کنید.

سخن آخر

انتخاب ویلچر مناسب به طور مستقیم با کیفیت زندگی و سلامت سالمندان و معلولین ارتباط دارد. ویلچرها با استانداردهای مختلف در تیپ‌های متنوع ارتوپدی، برقی و بیمارستانی تولید می‌شوند و بسته به نیاز بیمار امکانات متنوعی دارند.

از آنجایی که استفاده از ویلچر در محیط عمومی و خارج از منزل برای معلولین ضروری است به وزن محصول و بدنه تاشو آن دقت کنید. ویلچرهای ارتوپدی رایج‌ترین صندلی‌ چرخدار هستند که برای بیماران، سالمندان و افراد ناتوان و کم‌توان استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره این مقاله نظری دارید؟ بنویسید...
0 نظر